Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И…ПОНЕКОГАШ СУВО!
ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАВКА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА НА ОПЕРЕТАТА ЦИГАНИНОТ БАРОН ОД ЈОХАН ШТРАУС-СИНОТ

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1986

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
УБАВ ПОТЕГ – СО „ВАРИЈАЦИИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОТПОЛНИ РЕШЕНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1985

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕРАМНОМЕРЕН ТЕК

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.04.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БИДЕТЕ ВИСТИНСКИ КОЛЕГИ

Периодика: Вечер Датум: 24.02.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРЕМИЕРА СО МЛАДИ ПЕЈАЧИ
кон изведбата на комичната опера „слугинка - господарка“ од перголези

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
АПЛАУЗИ ЗА ПОПУЛАРНАТА ХОРСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ВО ПРАЗНИЧНА АТМОСФЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.06.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
РАСПЕАНА МЛАДОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1979

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА НА ШОПЕНОВАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1979