Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„КНЕЗ ИГОР“ И „МАНОН“

Периодика: Разгледи Датум: 16.06.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ДОН ПАСКВАЛЕ“ ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ШТРАУСОВАТА ОПЕРЕТА “ЛИЛЈАКОТ” НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЖИЗЕЛА И ШТРАУСИЈАДА–ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКИОТ БАЛЕТ

Периодика: Разгледи Датум: 17.11.1956

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР – ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Разгледи Датум: 04.10.1956

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„АНДРЕ ШЕНИЕ“ – HOBA ПРЕМИЕРА HA СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.1956

Автор: Тихомир Титизов Категорија: критика
„ЗАСПАНАТА УБАВИЦА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Разгледи Датум: 22.02.1955

Автор: Александар Кировски Категорија: критика
„МАДАМ БАТЕРФЛАЈ“

Периодика: Разгледи Датум: 16.01.1955