Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПАРКИНГ ОПЕРА
кон изведбата на „трубадур“ од верди, проект на операта при мнт, диригент вања николовски ѓумар, режија стојан стојанов - ганчев

Периодика: Вечер Датум: 13.07.1999

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНА ПРЕТСТАВА
КОН ОПЕРАТА ТРАВИЈАТА ОД Џ. ВЕРДИ ИЗВЕДЕНА НА МОВ 93 СО ГОСТИ ОД ЈУЖНА КОРЕЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЕЗ ОСОБЕНО ВИСОКИ РЕЗУЛТАТИ
за претставите: „Тоска“ од Пучини и „Травијата“ од Верди

Периодика: Вечер Датум: 17.05.1993

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
ЗВУЧНА МОНОТОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.04.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО И…ПОНЕКОГАШ СУВО!
ЗА ПРЕМИЕРНАТА ПОСТАВКА НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА НА ОПЕРЕТАТА ЦИГАНИНОТ БАРОН ОД ЈОХАН ШТРАУС-СИНОТ

Периодика: Вечер Датум: 19.02.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ТЕНОРА – ДВЕ ПРЕТСТАВИ

Периодика: Вечер Датум: 30.05.1985

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
УБАВ ПОТЕГ – СО „ВАРИЈАЦИИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СО РИЗИК, НО УСПЕШНО

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1984

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ОДЛИЧЕН КОЛЕКТИВЕН РЕЗУЛТАТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.05.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕРСПЕКТИВНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 25.03.1982