Автор: Даниела Стојановиќ - Каргов Категорија: критика
ОПАЧИНАТА НА ГЛАМУРОЗНИОТ ЈУБИЛЕЈ
Кон Гала-балетскиот концерт за 60 години од формирањето на Македонскиот балет; диригент: Алесандро Д’Агостини; продукција МОБ

Периодика: Вест Датум: 07.10.2009

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
МНОГУ ГОСТИ И МНОГУ ПУБЛИКА НА ЈУБИЛЕЈОТ НА БАЛЕТОТ
Кон Гала-концертот посветен на 60 години од постоењето на Македонскиот балет

Периодика: Утрински весник Датум: 05.10.2009

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
НЕИЗДЕФИНИРАНИ СОЛИСТИЧКИ ПАСАЖИ И АНСАМБЛОВИ ТАНЦИ
Кон премиерната изведба на „Кармина Бурана“ од Карл Орф

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2009

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
ИМПРЕСИВНИ ОСМИСЛУВАЊА НА СОВРЕМЕНИОТ ТАНЦ
КОН ИЗВЕДБАТА НА „ШЕХЕРЕЗАДА“ И „ДАЈТЕ НИ МИР“ ВО МАКЕДОНСКИ БАЛЕТ

Периодика: Време Датум: 18.02.2009

Автор: Биљана Тануровска-Ќулафковски Категорија: критика
СО КУРАТОРСКИ КОНЦЕПТ КОН МОДЕРНА БАЛЕТСКА КУЌА
Кон балетската вечер со „Шехерезада“ и премирата на „Дајте ни мир“, музика Арво Парт, режија и кореографија Рафел Бјанко, Македонска опера и балет

Периодика: Вест Датум: 13.02.2009

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
„ВАЛПУРГИСКА НОЌ“ И „ШЕХЕРЕЗАДА“–БАЛЕТСКИ НАСЛАДУВАЊА НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
ОХРИДСКО ЛЕТО 2007

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.07.2007