Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПРИЈАТНА КАМЕРНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1975

Автор: С.Г. Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН КОНЦЕРТ НА „ЗАГРЕБСКИ СОЛИСТИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1967

Автор: Мирјана Миљовска Категорија: критика
КОЈ И ШТО ЗА СОВРЕМЕНАТА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.05.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: есеј
ЕДНА КОНГРЕСНА СРЕДБА

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957