Автор: Утрински весник Категорија: критика
ЖИВОТ ОДРЕДЕН ОД СВОЈОТ ГЛАС
Оперската певица Милка Ефтимова

Периодика: Утрински весник Датум: 18.12.2006

Автор: Симон Илиевски Категорија: критика
БОЉШОЈ ГИ ОСВОИ СРЦАТА НА ОХРИЃАНИ
настапот на ѕвездите на Бољшој театарот

Периодика: Утрински весник Датум: 15.07.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
СЛАВИЦА И ПРИЈАТЕЛИТЕ
Операта на МНТ и направи омаж насвојата првенка сопранот Славица Петровска-Галиќ

Периодика: Вест Датум: 08.03.2002

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
НАВРАЌАЊЕ КОН ДЕЛАТА НА ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
Охридско лето 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.2001

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПРАЗНИЧНО И ПОЛЕТНО
по повод велигденскиот концерт на македонскат филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.04.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ЗАВРШЕТОК
за концертот на ке кинг лиу и јубилејниот концерт на васка биџова гајдова

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЈУБИЛЕЈ СО МУЗИКАТА НА ВИВАЛДИ
за концертот на хорот и камерниот оркестар на мрт, диригент фимчо муратовски

Периодика: Вечер Датум: 09.02.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО … ШАРЕНО … ВЕСЕЛО!
за „Веселата вдовица“ на операта на МНТ под диригентство на Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 08.03.1993

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
КОМПАКТНОСТ И ЕДИНСТВО
КОН ДЕВЕТТАТА СИМФОНИЈА НА БЕТОВЕН ВО ИЗВЕДБА НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗВУЦИ ОД РОДНОКРАЈНОСТА
за јубилејниот концерт на композиторот стојан стојков

Периодика: Вечер Датум: 30.12.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАГРАДА ВО ВИСТИНСКИ РАЦЕ
по повод свечениот јубилеен концерт на мандолинскиот оркестар „25 мај“ од скопје, диригент рамадан шукри

Периодика: Вечер Датум: 28.11.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УВЕРЛИВО И СИГУРНО
КОН ОПЕРАТА РАЗДЕЛБА ОД ТРАЈКО ПРОКОПИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.05.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕВООБИЧАЕНА ПРЕТСТАВА
ЗА ОБНОВЕНАТА РАЗДЕЛБА НА ТРАЈКО ПРОКОПЕВ ВО ИЗВЕДБА НА ОПЕРАТА ПРИ МНТ

Периодика: Вечер Датум: 11.05.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНО ПРЕЗЕНТИРАЊЕ
СВЕЧЕН КОНЦЕРТ ПО ПОВОД 40-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА МУЗИЧКИТЕ УМЕТНИЦИ НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 28.01.1988