Автор: Владо Чучков Категорија: критика
САРАЕВСКАТА ОПЕРА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.06.1963

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ЧЕТИРИЕСЕТИПРВАТА“ – ПРВА ОПЕРА ЗА РЕВОЛУЦИЈАТА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961