Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДОСТОЈНО И ЗА МУЗИЧАРИТЕ И ЗА ПУБЛИКАТА
КОНЦЕРТ НА БАЛКАНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 26.11.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОБЕДИНУВАЊЕ НА МУЗИЧАРИ ОД БАЛКАНСКИТЕ ЗЕМЈИ
Трето издание на "Балканска филхармонија"

Периодика: Утрински весник Датум: 20.11.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
НЕСЕКОЈДНЕВЕН УМЕТНИК СО ЧУДЕСНА БРАВУРОЗНОСТ
ВЕЧЕР НА ЧАЈКОВСКИ -СИМОН ТРПЧЕВСКИ -ПИЈАНО

Периодика: Дневник Датум: 25.06.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: интервју
ЈАС ЌЕ ВИ ПОДАРУВАМ САМО МУЗИКА
Симон Трпчевски и Македонска филхармонија го отворија „Скопско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 24.06.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
БЕТОВЕНОВА ВЕЧЕР А БЕЗ БЕТОВЕНОВИ ДЕЛА
МАКЕДОНСКА ФИЛХАРМОНИЈА - СИМФОНИСКИ КОНЦЕРТ СО ГОСТИ ОД БУГАРИЈА

Периодика: Дневник Датум: 09.04.2002

Автор: Викторија Коларовска Гмирја Категорија: критика
КУЛМИНАТИВНО ФИНАЛЕ
кон концертот на Балканската филхармонија на „Есенските музички свечености“

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.12.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНА НАЈАВА НА ЗАЕДНИШТВО
КОНЦЕРТ НА „БАЛКАНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА“ ВО СКОПЈЕ

Периодика: Дневник Датум: 03.12.2001