Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПРИЈАТНИ „БОЕМИ“

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1975

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„ДОН ПАСКВАЛЕ“ ОДНОВО НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.02.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„АНДРЕ ШЕНИЕ“ – HOBA ПРЕМИЕРА HA СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.03.1956

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
РИГОЛЕТО – ТРЕТА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.01.1953