Автор: Тина Иванова Категорија: критика
БОГАТА И РАЗНОВИДНА ПРОГРАМА
ЗАПОЧНА 23-ТО ИЗДАНИЕ НА ДММ

Периодика: Утрински весник Датум: 29.03.2000

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
СТУДИОЗНО И ДОБЛЕСНО
кон концертот на ансамблот за современа музика, диригент саша николовски ѓумар, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1999

Автор: Евгениј Трифков Категорија: критика
ПОТРАГА ПО МОДЕРЕН ИЗРАЗ
кон деновите на македонската музика 98

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.04.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ДВИЖЕЧКА СИЛА
концерт по повод 50-годишниот јубилеј на сојузот на музичките уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
СВЕТЛИ ВИЗИИ
кон настапот на младинскиот камерен оркестар на МММ, „охридско лето 85“

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МЛАДИТЕ ДОАЃААТ И ТИВКО И БУЧНО!
за солистичките рецитали на марина чадо и никола коџабашија

Периодика: Вечер Датум: 27.01.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КУЛТИВИРАНА ВОКАЛНА ЕРУДИЦИЈА
за рециталот на билјана јовановска јакимовска на фестивалот „интерфест“ 94 во битола

Периодика: Вечер Датум: 19.10.1994

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВ ГЕСТ
КОН НАСТАПОТ НА ХОР ГЛОРИЈА ОД ЛАВОВ-УКРАНИНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗРАЗЕНА ХОРСКА КУЛТУРА
за концертите на камерниот хор „глорија“ од украина, диригент ј. гнатовски

Периодика: Вечер Датум: 25.03.1994

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЗНАЧАЈНО ПРИСУСТВО
КОН НАСТАПОТ НА КВАРТЕТОТ ГАЈДОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1993

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
СОВРЕМЕНА МУЗИКА ЗА НАЈМЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.11.1992

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНИ НАСТАПИ НА ДОМАШНИ ОРКЕСТРИ
кон концертите на македонскагта филхармонија (со моцартовиот реквием) и на камерниот оркестар на македонската радио телевизија (со солистот куфојанакис) на Охридско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1991

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПОД ЗНАКОТ НА МАКЕДОНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИСТОТ ЉУПЧО СОКОЛОВ И ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА.

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АНГАЖИРАНА ПОЗИЦИЈА
ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.10.1987