Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
УБАВИНАТА НА АКАДЕМСКИОТ КЛАСИЧЕН БАЛЕТ
Кон балетската претстава „Рајмонда“

Периодика: Утрински весник Датум: 01.11.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ВЕЧЕРТА НА КАМЕРНА МУЗИКА СЕ ПРОСЛАВИ 60-ГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА СОКОМ
ГОДИШНИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.07.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДЕН ЗА ПАМЕТЕЊЕ НА ХОЛОКАУСТОТ СО ХОРОТ МОИС ХАСОН
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.2007

Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ВИСТИНСКАТА УМЕТНОСТ, УЧИТЕЛ И ДВИГАТЕЛ
МБУЦ „ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ -ЛУЈ“, ФУНДАМЕНТ НА МУЗИЧКИОТ РАЗВОЈ ВО МАКЕДОНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 21.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО УСПЕШНИОТ РЕЦИТАЛ КУФОЈАНАКИС ГИ НАДМИНА ОЧЕКУВАЊАТА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНО ПРОЗВУЧИ МУЗИКАТА НА СТАРИТЕ БАРОКНИ МАЈСТОРИ
КОН БАРОКНАТА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.2004

Автор: Маја Таневска Категорија: критика
БЕСПРЕКОРНА КОМПАКТНОСТ
кон концертот на михајло куфојанакис - виолина и тодор светиев - пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1999

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВРВНО ТЕХНИЧКО МАЈСТОРСТВО
кон концертот на виолинистот михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ДОСТОЈНА ВИОЛИНСКА ПРЕЗЕНТАЦИЈА
кон концертот на михајло куфојанакис на виолина и маја кастратовиќ на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.01.1998

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
СВЕЧЕНО ЗА ЈУБИЛЕЈОТ
гала концерт по повод 50 години од сојузот на музички уметници на македонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.10.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕПАК…НЕШТО НОВО
кон концертите на македонската филхармонија под диригентство на питер гилберт - дајсон, и на камерниот ансамбл „музикум академикум“

Периодика: Вечер Датум: 12.06.1997

Автор: Гордана Колевска Категорија: критика
СТАНДАРДНО ОДЛИЧНИ
ГУДАЧКИОТ КВАРТЕТ ГАЈДОВ ГОСТУВАШЕ ВО БЕРЛИН

Периодика: Вечер Датум: 23.09.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИЗВЕДУВАЧКА КОНЦЕНТРАЦИЈА
за свечениот концерт на македонската филхармонија, диригент вероника дударова, солист на виолина михајло куфојанакис

Периодика: Вечер Датум: 29.11.1995

Автор: Е.Е. Категорија: критика
ЗАЕДНИЧКИ ЗВУК
наши средби

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1995