Автор: Весна Димчевска, Ангелина Димоска Категорија: критика
ФИЈАСКОТО НА ОХРИДСКО ЛЕТО ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ЗА „СТРУШКИ… 2011“
златни јубилеи - еден заврши друг не чека

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.2010

Автор: Невена Поповска Категорија: критика
БЛЕСКАВ СТАРТ НА „ОХРИДСКО ЛЕТО“
отворање на јубилејното „Охридско лето“

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2010

Автор: Време Категорија: критика
ТРПЧЕСКИ БЛЕСКАШЕ ПОКРАЈ ЗАГРИЖЕНИОТ ПЛЕТЊОВ
ОТВОРЕНО 50. „ОХРИДСКО ЛЕТО“

Периодика: Време Датум: 14.07.2010

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
МЛАДЕШКА ВИРТУОЗНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.08.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПИЈАНИСТИЧКИ БОЛИД

Периодика: Вечер Датум: 09.08.1985