Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КУЛТИВИРАНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
„Охридско лето 2000“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.08.2000

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
АВТЕНТИЧНА СТИЛСКА АТМОСФЕРА
за концертот на македонската филхармонија, солист гордана јосифовска - неделковска, диригент леонид николаев, на отворањето на скопско лето 99

Периодика: Вечер Датум: 02.07.1999

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ КОНТАКТИ
за концертите на пијанистката ања алексеева и на мф, солист динос мастројанис, диригент владимир алтшулер

Периодика: Вечер Датум: 18.12.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВРВНО МУЗИЦИРАЊЕ
КОН КАМЕРНИОТ АНСАМБЛ НА БОЉШОЈ ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1989

Автор: Г. Коруновски Категорија: критика
НАСТАП ШТО ВЕТУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.1986

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЕМОТИВНА АКТИВНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОНРЕДНА ПИЈАНИСТКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.10.1967

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика, Осврт
ВИСОКО РЕПРОДУКТИВНО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1967

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА ГЕОРГИ БОЖИКОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.05.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ОБОИСТОТ КИРО ДАВИДОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.04.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ШЕСТИ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА НРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.02.1962

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАП НА ДИРИГЕНТОТ ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.12.1960