Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРАТА „ДОН КАРЛОС“

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1963

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ВЕРДИЕВИОТ „ДОН КАРЛОС“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.03.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧУДЕСНИОТ ФИГАРО НА НИКОЛА ХЕРЛЕА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.09.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„СВРШУВАЧКА ВО МАНАСТИР“ ОД СЕРГЕЈ ПРОКОФЈЕВ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Современост Датум: 01.05.1961

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
„СВРШУВАЧКА BO МАНАСТИР” HA СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Културен живот Датум: 01.04.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АИДА НА ГАЛИНА ВИШЊЕВСКАЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БЛАНШ ТЕБОМ НА СЦЕНАТА НА СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1960

Автор: Владо Чучков Категорија: хроника
МУЗИЧКА ХРОНИКА

Периодика: Разгледи Датум: 07.03.1960

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПРЕМИЕРА НА ОПЕРАТА „МАРТА“ ОД Ф. ФЛОТОВ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 22.03.1959

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ПРЕМИЕРА НА ВЕРДИЕВИОТ „ОТЕЛО“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 29.11.1958

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
„АНЖЕЛИКА” И „МЕДИУМ” НА СКОПСКАТА ОПЕРСКА СЦЕНА

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 30.05.1958

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“

Периодика: Разгледи Датум: 03.11.1957

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
„САМСОН И ДАЛИЛА“ ПРВА ПРЕМИЕРА НА СКОПСКАТА ОПЕРА ВО ОВАА СЕЗОНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.1957

Автор: Владо Атанасов Категорија: критика
„КНЕЗ ИГОР“ И „МАНОН“

Периодика: Разгледи Датум: 16.06.1957