Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
МОЌНА МУЗИЧКА ИЗВЕДБА ШТО НЕ ДОПРЕ ОДДАЛЕКУ
концертот на лондонскиот симфониски оркестар и симон трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.12.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ПОВТОРНО МАЕСТРАЛЕН КОНЦЕРТ
Симон Трпчески, маестро Владимир Јуровски и Лондонскиот филхармониски оркестар испратени со овации

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СО ДОБАР ДИРИГЕНТ ФИЛХАРМОНИЈАТА ДОБРО ЗВУЧИ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БРАВО ЗА ВИОЛИНИСТОТ БРАВО ЗА ДИРИГЕНТОТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.02.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОРКЕСТАРОТ ОД ЗЕМЈАТА НА АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ЈА ДИГНА НА НОЗЕ ШВЕДСКАТА ПУБЛИКА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.07.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВИ КРЕАЦИИА НА МЛАДИТЕ МУЗИЧКИ УМЕТНИЦИ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МЛАДИТЕ НАДЕЖИ ИМПРЕСИВНО МУЗИЦИРАА
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.06.2006

Автор: Теодора Хаџи Шуме Категорија: критика
ВРВНА КАМЕРНА ВЕЧЕР
"Унгарски виртуози" на Охридското лето 2003

Периодика: Утрински весник Датум: 19.08.2003

Автор: Симон Илиевски Категорија: критика
ШЛОМО МИНЦ ПЕТ ПАТИ СВИРЕШЕ НА БИС
Музички празник на „Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 21.07.2003

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПРЕТЕДЕНТИ ЗА МУЗИЧКИОТ ПРЕСТОЛ
КОНЦЕРТ НА АКАДЕМСКИТЕ УМЕТНИЦИ ОД МОСКВА

Периодика: Дневник Датум: 07.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КОЈ ДОПРВА ЌЕ СЕ СЛУША
КОНЦЕРТ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Дневник Датум: 06.07.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ДИРИГЕНТОТ-НАЈСВЕТЛА ТОЧКА
Кон концертот на Македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.02.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
И ОД МЛАДИТЕ МОЖЕ МНОГУ ДА СЕ НАУЧИ
концерт на светскиот младински оркестар на музичка младина

Периодика: Дневник Датум: 08.08.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МЛАДЕШКИ МУЗИЧКИ ШАРМ
кон концертот на младите македонски уметници „интерфест 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.10.1999