Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УСПЕСИ НА МЛАДАТА ФЛЕЈТИСТИЧКА ШКОЛА ОД МАКЕДОНИЈА
"Ровере дОро", интернационален музички натпревар во Сан Бартоломео, Италија

Периодика: Утрински весник Датум: 11.10.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УМЕТНОСТА НА ТАНЦОТ НИЗ ТЕОРИСКИ СОГЛЕДУВАЊА
Разговор со Соња Здравкова-Џепароска, балетски педагог и кореограф

Периодика: Утрински весник Датум: 10.04.2002

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ПРЕСЕК НА БАЛЕТСКИОТ РАЗВОЈ
"Дискурси на танцовата уметност на 20 век" од Соња Здравковска - Џепаровска

Периодика: Утрински весник Датум: 25.03.2002

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
МНОГУ НАГРАДИ ЗА НАШИТЕ МЛАДИ ФЛЕЈТИСТИ
Успех на учениците од македонските музички училишта во СР Југославија

Периодика: Утрински весник Датум: 23.03.2002

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БАЛЕТСКОТО УЧИЛИШТЕ Е СУШТИНСКА АЛКА ЗА ИДНИТЕ БАЛЕТСКИ УМЕТНИЦИ
Со укинувањето на МБУЦ "Илија Николоовски Луј" се нарушува иднинатат на балетската уметност

Периодика: Утрински весник Датум: 08.01.2002

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
УСПЕШНО ОСМИСЛЕН БАЛЕТСКИ КОНЦЕРТ
ГОДИШЕН КОНЦЕРТ НА БАЛЕТСКИОТ ОДДЕЛ НА МБУЦ

Периодика: Вечер Датум: 23.04.2001

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРЕД ПУБЛИКА ОД РОДИТЕЛИ И ПРОФЕСОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.06.1980