Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ДОБРА И ЛОША ИЗВЕДБА
ОХРИДСКО ЛЕТО 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.2008

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЗА ВИНОТО И ЉУБОВТА НА СВ. ТРИФУН И ВАЛЕНТИН ПЕЕШЕ ХОРОТ МИРЧЕ АЦЕВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.02.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ВЕЧЕР НА ОПЕРСКАТА МЛАДОСТ
Кон свеченото затварање, гала концертот на Македонската филхармонија, на Интерфест Битола, 2006, со настапот на млади оперски пејачи, диригент Саша Николовски-Ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.10.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ГАЛА-ОПЕРСКИ ОБИД
Кон „Гала-концертот" на Македонската опера

Периодика: Утрински весник Датум: 12.10.2006

Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
КОНЦЕРТ ВРЕДЕН ЗА СЛУШАЊЕ
ОПЕРСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ ПО ПОВОД ВАСИЛИЦА ВО МОБ

Периодика: Дневник Датум: 18.01.2006

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНО ОТВОРАЊЕ СО ЅВЕЗДАТА ХОЗЕ КАРЕРАС
Прексиноќа свечено почна 45-то издание на "Охридско лето"

Периодика: Утрински весник Датум: 14.07.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
МЛАДИТЕ УМЕТНИЦИ НАПРАВИЈА ВИСТИНСКИ ГАЛА-КОНЦЕРТ
„СКОПСКО ЛЕТО,, -КОНЦЕРТ СО СОЛИСТИ НА ОПЕРАТА НА МНТ

Периодика: Дневник Датум: 27.06.2003

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ГОЛЕМИ ИДЕИ БЕЗ ЕТИКА И ЕСТЕТИКА
Кон концертот на Весна Гиновска - Илкова, сопран и Борис Трајанов, баритон

Периодика: Утрински весник Датум: 22.03.2002

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ИНТЕРЕСНИ МУЗИЧКИ ДОПИРИ. СКОПСКО ЛЕТО 96
за концертните настапи на каќа николиќ (србија) и огњан влев (бугарија)

Периодика: Вечер Датум: 24.07.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОПЕРСКИ ТРЕПЕТИ НА СИМФОНИЧАРИТЕ
за концертот на македонската филхармонија со солистот никола китановски, диригент мирослав хомен

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДЕВАЛВИРАНИ ВРЕДНОСТИ
за концертниот настап на светлана котленко, првенка на софиската опера

Периодика: Вечер Датум: 12.08.1991

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПЕЈАЧКА СРЕДБА ПРЕД ЗАЛЕЗ?

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1980

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ПРАЗНИЦИ НА МУЗИЧКАТА КУЛТУРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.06.1979

Автор: Александар Кировски Категорија: критика
„МАДАМ БАТЕРФЛАЈ“

Периодика: Разгледи Датум: 16.01.1955