Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СИГУРНО И СТАМЕНО
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.10.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАЈСТОР НА ДЕТАЛОТ
кон концертот на минчо минчев - виолина , „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОПОЈНОСТА НА МУЗИКАТА СО ЗАДРШКА
кон концертот на симон трпчески, „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИСКЛУЧИТЕЛНИ ИЗВЕДУВАЧКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на македонската филхармонија „охридско лето 99“

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
„ЖИВОТ“ ВО СЕКОЈ ТОН
кон концертот на стојан димов

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.06.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
РАЗЛИЧИЕТО НА НАШИТЕ ТВОРЦИ
кон концертот на македонската филхармонија, дмм 99

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОВАЦИИ ЗА ТРОЈЦА МЛАДИ ПИЈАНИСТИ
по концертот на пијанистите настевски, костова и трпчески

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.03.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПЕРИОРЕН НАСТАП НА ГОЛЕМИОТ УМЕТНИК
кон концертите на јиржи барта и на камерното дуо „вердере-наги“ на „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1998

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СТАМЕНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
кон концертот на симон трпчески на пијано, „охридско лето 98“

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.1998

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВИ ВОКАЛНИ ИЗВЕДБИ
по настапот на женскиот младински хор „рустико“ и билјана јовановска јакимовска на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.08.1996