Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МЛАДИТЕ ДОАЃААТ И ТИВКО И БУЧНО!
за солистичките рецитали на марина чадо и никола коџабашија

Периодика: Вечер Датум: 27.01.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПРЕТЕШКА ПРОГРАМА
за концертот на марина чадо -виолина и маја кастратовиќ - пијано, од скопје, одржан во даут пашин амам

Периодика: Вечер Датум: 30.07.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
УСПЕШНИ ПРЕЗЕНТАЦИИ
НАСТАП НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ НА СКОПСКОТО ЛЕТО 89

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.07.1989