Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
КУЛТИВИРАНИТЕ ЧЕКОРИ ЗА ЗИГФРИД

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.04.1990

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ЧИСТ СТИЛ И СОВРШЕНА ТЕХНИКА
КОН ПРЕМИЕРАТА НА БАЛЕТОТ ЛЕБЕДОВО ЕЗЕРО ОД П.И.ЧАЈКОВСКИ НА СЦЕНАТА НА МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.03.1986

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
НАДВОР ОД ШАБЛОНИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.12.1981

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
БАЛЕТОТ „ЛАБИН И ДОЈРАНА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1980

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
РАЗЛИЧНИ ДОСТРЕЛИ

Периодика: Вечер Датум: 17.06.1978

Автор: Татјана Петковска Категорија: критика
ВИСТИНСКО ЗАЖИВУВАЊЕ НА БАЛЕТСКАТА УМЕТНОСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.1978

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ТАНТЕЛА ОД ЧЕКОРИ

Периодика: Вечер Датум: 14.01.1978

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ПОВТОРНО ВИДУВАЊЕ НА „ЛЕГЕНДАТА ЗА ЉУБОВТА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.1974

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
УБАВО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1974

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
ДОБРИ ВЕТУВАЊА НА МЛАДИТЕ БАЛЕРИНИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.1973

Автор: Н.Н. Категорија: критика
ЗАДОВОЛНИ И ПУБЛИКАТА И КРИТИКАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.06.1970

Автор: Н.Н. Категорија: Осврт
ПОФАЛНИ КРИТИКИ ВО РОМАНСКИОТ ПЕЧАТ

Периодика: Вечер Датум: 22.04.1969

Автор: Борис Петковски Категорија: критика
„РАЈМОНДА“ НА СКОПСКАТА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.1969

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
„БАЛЕТСКИ КОНЦЕРТ“ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Вечер Датум: 19.06.1968