Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ТЕХНИЧКА ПОДГОТВЕНОСТ И ДОЗИРАНА ЕМОТИВНОСТ
За Рециталот на Марија Ѓошевска, пијано - Музеј на град Скопје

Периодика: Вест Датум: 09.11.2009

Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ВИСТИНСКАТА УМЕТНОСТ, УЧИТЕЛ И ДВИГАТЕЛ
МБУЦ „ИЛИЈА НИКОЛОВСКИ -ЛУЈ“, ФУНДАМЕНТ НА МУЗИЧКИОТ РАЗВОЈ ВО МАКЕДОНИЈА

Периодика: Вечер Датум: 21.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ПРЕКРАСНО ПРОЗВУЧИ МУЗИКАТА НА СТАРИТЕ БАРОКНИ МАЈСТОРИ
КОН БАРОКНАТА ВЕЧЕР НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.12.2004

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
РАФИНИРАНИ МУЗИЧКИ ИЗВЕДБИ
За концертите на Александар Рудин-виолончело со Македонската филхармонија и Марија Ѓошевска и на Иво Настевски со Фестивалскиот младински оркестар

Периодика: Вест Датум: 06.08.2001

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МЛАДИТЕ ДОАЃААТ!
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 14.06.1995