Автор: Јулијана Жабева Папазова Категорија: критика
ДУХОВНА АТМОСФЕРА НА ПРАЗНИЧНИОТ КОНЦЕРТ
БОЖИКЕН КОНЦЕРТ НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР СКОПСКИ СОЛИСТИ

Периодика: Дневник Датум: 11.01.2008

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
МАКСИМАЛНО ПРОФЕСИОНАЛНО И КУЛТИВИРАНО
Охридско лето 2002

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 08.08.2002

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ДММ 2002 – ОСВРТ
ретроспектива

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.04.2002

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ПОД ТЕМНИТЕ ОБЛАЦИ
СТРУШКА МУЗИЧКА ЕСЕН 2001

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 20.09.2001

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
БАЛКАНСКА ОДА НА РАДОСТА
за концертот на балканската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 06.07.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ОДА ЗА МУЗИЧКОТО ОБЕДИНУВАЊЕ НА БАЛКАНОТ
отворање Скопско лето

Периодика: Дневник Датум: 04.07.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ИМПРЕСИВЕН УМЕТНИЧКИ СЕНЗИБИЛИТЕТ
кон концертот на балканска филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.07.2000

Автор: Стојан Стојков Категорија: критика
ГЛУК ВО ФАНТАЗИЈАТА НА ДВА ПРЕКРАСНИ АНСАМБЛА
музика

Периодика: Дневник Датум: 12.09.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
АМБИЕНТАЛЕН БЛЕСОК И ВИСОКИ ДОСТРЕЛИ
кон концертот на камерниот оркестар на мрт и на катја ричарели и џовани белути, на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1996

Автор: Драго Јаневски Категорија: критика
ПРАЗНИЧНО И ПОЛЕТНО
по повод велигденскиот концерт на македонскат филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.04.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕАТРАКТИВНО И БЕСМИСЛЕНО

Периодика: Вечер Датум: 27.03.1996

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗА СЕКОГО ПО НЕШТО!
концертна хроника

Периодика: Вечер Датум: 24.12.1995