Автор: Соња Здравкова-Џепароска Категорија: критика
ТАНЦОТ Е ПРЕТВОРИ ВО ЕГЗИБИЦИЈА
КОН БАЛЕТОТ „ДОН КИХОТ“ ВО РАМКИТЕ НА МАЈСКИТЕ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.05.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
МАТИНЕ, „ШТО ДА Е“ ПРЕТСТАВИЧКА
За обновата на кусите балети „Танц на кадетите“ и „Штраусијада“ во кореографија на Мирослав Кура и Олга Милосавлева; проект на Балет - МНТ

Периодика: Вест Датум: 20.02.2001

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
СИЛНО И ПРОФЕСИОНАЛНО
за гостувањето на руските играчи наталија лидовскаја, владимир кирилов и олег кажанов

Периодика: Вечер Датум: 11.12.2000

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
БРЕХТ НА НОВ НАЧИН
КОН „СЕДУМТЕ СМРТНИ ГРЕВОВИ НА МАЛОГРАЃАНИТЕ“, СПОРЕД БЕРТОЛД БРЕХТ, РЕЖИЈА АЛЕКСАНДАР ЧАМИНСКИ

Периодика: Утрински весник Датум: 05.07.2000

Автор: Ѓурѓица Јовановска Категорија: критика
ДОМИНАНТНИ МОДЕРНИТЕ ТОЧКИ
за традиционалниот годишен концерт на балетскиот оддел при мбуц „илија николовски луј“ во скопје

Периодика: Вечер Датум: 21.05.1999

Автор: Емилија Џипунова Категорија: критика
ДЕФИЛЕ НА МЛАДОСТА И ЕНТУЗИЈАЗМОТ
кон годишниот концерт на балетското училиште „илија николовски луј“

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1998