Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
УМЕТНОСТА НА УБАВИНАТА ШТО БУДИ ВОСХИТ
кон концертот на македонската филхармонија, диригент андреј андреев

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.05.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОЛИДНИ ИЗВЕДБИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1993

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ПОД ЗНАКОТ НА МАКЕДОНСКОТО МУЗИЧКО ТВОРЕШТВО
КОН КОНЦЕРТОТ НА ВИОЛИСТОТ ЉУПЧО СОКОЛОВ И ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА.

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА УМЕТНИЧКА ИГРА
НАСТАП НА СОВЕТСКИТЕ МУЗИЧАРИ АЛЕКСАНДАР РУДИН И ВЛАДИМИР СКАНАВИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.10.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ПОТТИК
РЕЦИТАЛ НА ПИЈАНИСТОТ ТОДОР СВЕТИЕВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.11.1987

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
НА ВИСОКО РАМНИШТЕ
КОН КОНЦЕРТОТ НА КСЕНИЈА ЈАНКОВИЌ-ВИОЛОНЧЕЛО ВО ПИЈАНО ПРИДРУЖБА НА НАДА КЕЦМАН

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.08.1986

Автор: В. Чучков Категорија: критика
СКРОМНИ И БЛЕДИ ИЗВЕДБИ
ЗА КОНЦЕРТОТ НА МЕЛБУРШКОТО ДУО ВО СОСТАВ АНДРЕ ХЕЏЕС ВИОЛИНА И ДОНАЛД ТОРНТОН ПИЈАНО ОД АВСТРАЛИЈА

Периодика: Вечер Датум: 25.07.1986

Автор: Снежана Пановска Категорија: критика
БРИЛИЈАНТЕН НАСТАП

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1985

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СТУДИОЗНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ОДНОС

Периодика: Вечер Датум: 26.12.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЧИСТ ДОПИР СО МУЗИКАТА

Периодика: Вечер Датум: 04.12.1974

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВИСОКО НИВО НА ИСПОЛНИТЕЛСКО МАЈСТОРСТВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.12.1974

Автор: Драгослав Ортаков Категорија: критика
ДОБАР ПРИЕМ НА ТВОРБА ОД ПРОШЕВ

Периодика: Вечер Датум: 11.05.1969

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕДНА ПРИСУТНОСТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА СВЕСТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.12.1964