Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
ВИОЛИНИСТОТ ФЕДОТОВ ЈА КРЕНА ПУБЛИКАТА НА НОЗЕ
концерт на македонската филхармонија

Периодика: Дневник Датум: 04.02.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
МАКСИМ ФЕДОТОВ-ПАГАНИНИ НА НАШЕТО ВРЕМЕ
Поимањето на убавината низ музиката

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.02.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ТРИУМФ НА РУСКАТА ВИОЛИНИСТКА
кон концертот на македонската филхармонија со руската виолинистка јулија краско и австрискиот диригент волфганг херер

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.02.1998

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАП СО СПЕЦИФИЧЕН ШАРМ
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на јулио мариќ, солист: виолинист марко јосифовски - белград

Периодика: Вечер Датум: 28.10.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СЕНЗИБИЛНО … СВЕЧЕНО!
за првиот концерт на македонската филхармонија сезонава

Периодика: Вечер Датум: 01.10.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АНГАЖИРАНО МУЗИЦИРАЊЕ
ШУРЕВ И КОЛУНЏИЈА СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.04.1988

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ВИСОКО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.01.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
МЛАДИ КОИ ВЕТУВААТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1977

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
СОЛИСТИЧКИ КОНЦЕРТ НА ДВАЈЦА СТУДЕНТИ ПО МУЗИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1956

Автор: Александар Кировски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЗЛАТКО БАЛОКОВИЌ

Периодика: Разгледи Датум: 09.05.1954