Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНО ИЗРАБОТЕНИ ПОРТРЕТИ
кон книгата незаборав од Кирил Тодевски и Марија Велковска

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 25.10.2020

Автор: Марко Коловски Категорија: критика, Осврт
РЕМИНИСЦЕНЦИИ
По повод настапот на Нина Костова Јаневска на концертот на Македонската Филхармонија, 31.01.2019

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 01.01.2019

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ОМАЖ ЗА ГОЛЕМИОТ КОМПОЗИТОР
75 години од раѓањето на ристо аврамовски

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.12.2018

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ЗА БРАМС И МАЛКУ ПОВЕЌЕ
Кон рециталот на Бојан Илкоски – на виолина и Дино Имери на пијано

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 05.10.2018

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕВОЗМОЖЕН ПОТФАТ
кон книгата „радио“ од љупчо јолевски

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.09.2018

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВО СПОМЕН НА ЕДЕН ВЕЛИЧЕСТВЕН ЧИН
70 години македонска опера

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 02.11.2017

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СОКОМ – ДММ 2017
ГОДИШНИНИ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 24.10.2017

Автор: Марко Коловски Категорија: Осврт, друго
ВЕЧНА ТИ СЛАВА МАЕСТРО
ИН МЕМОРИАМ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 17.01.2017

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НАД ПИРИНСКИТЕ ВРВОВИ
кон монографијата „жоро“ од Снежана анастасова чадиковска

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 15.12.2016

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО И СИЛНО
Кон концертот на триото БОГОРОМОВА-КРАПОВСКИ-ШКАРИЌ

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 21.03.2016

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
БЕЗ НАСЛОВ НО СО ПОВОД
По концертот на Битолскиот камерен оркестар - ДММ 2015

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.04.2015

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СИЛЕН АПЛАУЗ НА КРАЈОТ НА „ЗМЕЈОВАТА НЕВЕСТА“ ОД СТОЈАН СТОЈКОВ
нова премиера во моб

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 12.02.2015