Автор: Н. Митревска Категорија: интервју
ПРВА ВИСТИНСКА НАРОДНА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.11.1971

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ДВА УСПЕШНИ КОНЦЕРТИ НА МАКЕДОНСКИОТ ДРЖАВЕН АНСАМБЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.09.1950