Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ОПЕРСКИ КЛАСИЦИ ВО БЛЕДА ИЗВЕДБА
Кон изведбата на „Кавалерија Рустикана“ и „Мадам Батерфлај“

Периодика: Утрински весник Датум: 12.12.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
МАГЛИВ ПРИКАЗ НА ЗЛОТО
Кон операта „Свртување на шрафот“ од Бенџамин Бритн

Периодика: Утрински весник Датум: 26.10.2006

Автор: Радмила Пешева Категорија: критика
ГАЛА-ОПЕРСКИ ОБИД
Кон „Гала-концертот" на Македонската опера

Периодика: Утрински весник Датум: 12.10.2006

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОСЕЧНА „ПОСЕТА НА СТАРАТА ДАМА“
За истоименото дело на Австриецот Готфрид фон Ајнем, проект на Македонската опера

Периодика: Вест Датум: 07.12.2004