Автор: Ристо Аврамовски Категорија: критика
ПРИЈАТНО ИЗНЕНАДУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1973

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
ВО ШИРОЧИНА – БЕЗ СООДВЕТЕН КВАЛИТЕТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.01.1962

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
РАСЦУТ НА АМАТЕРИЗМОТ : ПО ПОВОД НАСТАПОТ НА АНСАМБЛИТЕ НА КУД „МАКЕДОНКА“

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.04.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТОПЛИ АПЛАУЗИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1961