Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
БРАВО МАЕСТРО ПШИБИЛСКИ
Мајски оперски вечери 2010 - „Аида“ - Џузепе Верди

Периодика: Вест Датум: 08.06.2010

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ОДЛИЧНА ИЗВЕДБА НА „КАРМЕН“
Одлична изведба на „Кармен“

Периодика: Вест Датум: 07.06.2010

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОПЕРА НЕ СЕ СЛУША ФРАГМЕНТИРАНО
„Турандот“ на Мајски оперски вечери

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.2010

Автор: Миркица Поповиќ Категорија: критика
„МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ“ Е КУЛТУРЕН БРЕНД
за свеченото отворање на 38. издание на манифестацијата,

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОДЛИЧНИ ПЕЈАЧИ, НО ЛОШ ОРКЕСТАР
За Гала-оперскиот концерт со Владимир Галузин и Наталија Тимченко

Периодика: Утрински весник Датум: 18.05.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ПУБЛИКАТА НЕМА НЕРВИ ЗА УШТЕ ЕДЕН ФЕСТИВАЛСКИ КОМПРОМИС
ТРИЕСЕТ И СЕДМИ МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ВИЗУЕЛНО СИЛНА-МУЗИЧКИ КАТАСТРОФАЛНА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.05.2009

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
СО ДОБАР ДИРИГЕНТ ФИЛХАРМОНИЈАТА ДОБРО ЗВУЧИ
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ 2008

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.05.2008

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
ОПЕРСКИ КЛАСИЦИ ШТО ЗВУЧАТ КАКО ИЗГРЕБАН ВИНИЛ
„ТРАВИЈАТА” НА „МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ”

Периодика: Време Датум: 22.05.2007

Автор: Мирјана Павловска-Шулајковска Категорија: критика
ИЗВЕДБА СО СИЛНА ПОРАКА
МОВ „ИТАЛИЈАНКАТА ВО АЛЖИР“

Периодика: Вечер Датум: 15.05.2007

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
СО ТУРАНДОТ СПУШТЕНА ЗАВЕСАТА НА МОВ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.06.2006

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
БАРЕМ ЕДЕН НОВ НАСЛОВ ЗА ИДНАТА ГОДИНА!
ПО 34. ИЗДАНИЕ НА МОВ

Периодика: Време Датум: 02.06.2006

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ОПЕРСКИ СПЕКТАКЛ СО ДВЕТЕ ИЗВЕДБИ НА АИДА
МОВ 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.2006

Автор: Утрински весник Категорија: критика
СКОПЈЕ СТАНА ПРЕСТОЛНИНА НА ОПЕРСКАТА УМЕТНОСТ
По отворањето на "Мајските оперски вечери"

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2006