Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ИНДИВИДУАЛНОСТ, СМЕЛОСТ И ПЕРФЕКТНОСТ
За концертот на дуото Љубиша Кировски, виолина и виола и Маја Шутевска- Кировска пијано во Салонот 19,19 во Скопје

Периодика: Вест Датум: 28.11.2005

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
КОН ЗЕНИТЕТОТ НА ВИСОКА УМЕТНОСТ
јубилеен концерт го на Камерното дуо Кировски

Периодика: Утрински весник Датум: 13.01.2004

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАЧУВАЊЕТО ПО ВИСОКА СКАЛА НА ВРЕДНОСТИТЕ
сонатна вецер на камерното дуо кировски

Периодика: Дневник Датум: 21.04.2000

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ТЕХНИЧКА ПЕРФЕКЦИЈА
кон концертот на камерното дуо кировски

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.06.1998

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ЧУВСТВО НА УМЕШНОСТ
рецитал на љубиша кировски на виолина и маја шутевска кировска на пијано и калина мрмевска на пијано

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.07.1997