Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
БЕЗ ТИПИЧНА АТМОСФЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.03.1983

Автор: Јане Коџабашија Категорија: Осврт
НОВИНА И ОСВЕЖУВАЊЕ ПРВАТА ФЕСТИВАЛСКА ВЕЧЕР-ПЕСНИТЕ СО РОДОЉУБИВА ТЕМАТИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.11.1977

Автор: Б. Петровски Категорија: Осврт
ФЕСТИВАЛ

Периодика: Вечер Датум: 16.11.1971