Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОТВРДЕНИ ПРОГНОЗИ!

Периодика: Вечер Датум: 29.05.1979

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
УШТЕ ЕДНА ПРИЈАТНА ВЕЧЕР

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.05.1979

Автор: Ана Липша-Тофовиќ Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1976

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ЉУБЉАНСКА БАТЕРФЛАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1975

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.05.1974

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УСЛОВИ ЗА СЕРИОЗНА КАРИЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.07.1973

Автор: Гордана Бачоска Категорија: критика
СРЕДБА СО ОБЛАГОРОДЕН СОПРАН

Периодика: Вечер Датум: 27.10.1972

Автор: М. Кнежевиќ Категорија: интервју
ДОБАР ПОЧЕТОК

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.05.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ВОЗБУДЛИВО УМЕТНИЧКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.02.1972

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГЛОРИЈА ЛИНД

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.03.1963

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОВИ ДОПИРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.11.1961

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ДЕБИ НА ГОГО КОСТОСКИ ВО СКОПСКАТА ОПЕРА

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.10.1958