Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАКЕДОНСКА ПРЕМИЕРА НА РЕКВИЕМОТ ОД КЕРУБИНИ
велигденски концерт на филхармонијата

Периодика: Дневник Датум: 10.05.2000

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО МУЗИЦИРАЊЕ
велигденски концерт на македонската филхармонија, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.05.2000

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
МАКОТРПЕН ТРУД-ВРЕДЕН ЗА ПОЧИТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.03.1974