Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ИЗВОНРЕДНА ИЗВЕДБА НА КАМЕРЕНИОТ ОРКЕСТАР „МЕНДЕЛСОН“
на „Охридско лето“ концерт на ансамблот „Менделсон“

Периодика: Утрински весник Датум: 19.07.2007

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
БЕЗ ФОРСИРАНА АКРОБАЦИЈА, БЕЗЕФЕКТ ШТО ЌЕ БИДЕ ЦЕЛ САМ ЗА СЕБЕ.
„Охридско лето `99“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 07.08.1999

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПЕРИОРНИ ИНТЕРПРЕТАТОРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.08.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНИ МИГОВИ
КОН КОНЦЕРТОТ НА ГУДАЧКОТО ТРИО ЦИРИХ И КАМЕРНОТО ДУО ФЕРШТМАН-БАСЛАВСКАЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.08.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
КРЕАЦИЈА ШТО НАЛИКУВА НА ТРАНС
„Охридско лето `93“

Периодика: Македонско радио - Радио Скопје Датум: 03.08.1993

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДВА КВАРТЕТА
ЗА ГУДАЧКИТЕ КВАРТЕТИ ДИМОВ И МОКРАЊАЦ

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.04.1988

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ЕПСКИ РАЗМАВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.11.1983

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
БЕСПРЕКОРЕН ГУДАЧКИ ЗВУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.10.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДРАМАТИЧНА КОНЦЕРТНА ВЕЧЕР

Периодика: Вечер Датум: 17.10.1980

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
УМЕТНОСТА НА ДУБРАВКА ТОМШИЧ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.04.1978

Автор: Слободан Турлаков Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ ШТО ОБВРЗУВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.11.1977

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
СПРОТИВЕН ЕФЕКТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.01.1977

Автор: Бранко Глигоров Категорија: критика
КОНЦЕРТОТ СО АЛДУЛЕСКУ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.11.1968

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ТРЕТИОТ КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.01.1963