Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ЗРЕЛА МЛАДОСТ
кон концертот на операта при мнт, диригент саша николовски ѓумар

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.01.1997

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ФУНКЦИОНАЛНО И СТАБИЛНО
БОЕМИ И ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР НА СЦЕНАТА НА МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.06.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДОБРО… СИЛНО… ВОЗБУДЛИВО
ЗА ЛУЧИЈА ДИ ЛАМЕРМУР ОД ДОНИЦЕТИ

Периодика: Вечер Датум: 26.05.1988

Автор: С. Маринковиќ Категорија: интервју со Гражина Чопинска
ГРАЖИНА И НЕЈЗИНАТА ЛУЧИЈА

Периодика: Вечер Датум: 14.05.1986

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
МОЖНОСТИ И ЕФЕКТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.05.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ОД ПЕКОЛОТ ДО – СВЕТЛОСТА!

Периодика: Вечер Датум: 13.05.1986

Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ВО ЦЕЛИНА ПРОСЕЧНО

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.01.1976

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЈОРДАН ЗНАМЕНОВ НА НАШАТА ОПЕРСКА СЦЕНА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.04.1962

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
ЗАВРШИ ОПЕРСКАТА СЕЗОНА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 30.06.1959

Автор: Бранко Каракаш Категорија: критика
НЕИСПОЛНЕТИ ОЧЕКУВАЊА

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.09.1956