Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
ПО НЕИСПИШАНИТЕ МАРГИНИ НА ПАРТИТУРАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1975

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТА НА СРМ

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.07.1965

Автор: К.Г. Категорија: критика
НОВИ УСПЕСИ НА ПОДИУМИТЕ ВО ВИЕНА И КРАКОВ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.06.1961

Автор: Васил Ќортошев, Артур Сурмејан Категорија: критика, есеј, друго
НЕШТО ЗА МУЗИЧКАТА КРИТИКА КАЈ НАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.11.1954

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
СЕДМИОТ КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.05.1953

Автор: Кирил Македонски Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ДРЖАВНА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.04.1953

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
КОНЦЕРТНИОТ ЖИВОТ ВО ИЗМИНАТАТА 52

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.01.1953

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА ЧЛЕНОВИ НА ОПЕРАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.08.1952

Автор: Васил Ќортошев Категорија: критика
ГОСТУВАЊЕ НА ВАЛЕРИЈА ХЕЈБАЛОВА ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.11.1950

Автор: Никола Херцигоња Категорија: критика
ПО ПОВОД ИЗВЕДУВАЊЕТО НА „ОРФЕЈ“ ОД ГЛУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 02.08.1950