Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
БЕЗ ВОЗБУДИ НА КАВАЛЕРИЈА И НА ПАЛЈАЧИ
За изведбите на овие две оперски дела во рамките на МОВ

Периодика: Вест Датум: 28.05.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВДАХНОВЕНО ПРЕНЕСЕНИ ВРЕДНОСТИТЕ НА ДВЕТЕ ДЕЛА
МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ - КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА И ПАЛЈАЧИ - МНТ

Периодика: Дневник Датум: 24.05.2002

Автор: Јелица Тодорчевска Категорија: критика
ГОЛЕМИ ИДЕИ БЕЗ ЕТИКА И ЕСТЕТИКА
Кон концертот на Весна Гиновска - Илкова, сопран и Борис Трајанов, баритон

Периодика: Утрински весник Датум: 22.03.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПОСТАВЕНИ ТЕМЕЛИТЕ НА НОВИ СТАНДАРДИ ВО УМЕТНОСТА
КОНЦЕРТ НА ВЕСНА ГИНОВСКА-ИЛКОВА И БОРИС ТРАЈАНОВ

Периодика: Дневник Датум: 13.03.2002