Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
СНОБОВСКИОТ ВКУС НА ЏЕЗОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.08.1985

Автор: Велибор Педевски Категорија: критика
ТРИУМФАЛЕН ТАНЦ НА УМЕТНИЧКИОТ ФАНК

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.08.1985

Автор: Благој Михов Категорија: интервју
ЕДНО ЗАПОЗНАВАЊЕ СО ЖИВКО ФИРФОВ ВО ЛОНДОН

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.06.1971