Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
ЕКСПЛОЗИЈА НА КРЕАТИВНИОТ ДУХ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.2007

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПИСАРЕНКО-ПИЈАНИСТ СО ВУЛКАНСКИ ТАЛЕНТ
Кон концертот на Виталиј Писаренко, пијано, Русија, на Интерфест 2006

Периодика: Нова Македонија Датум: 13.10.2006

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ПРАЗНИК НА ПИЈАНИСТИЧКАТА МЛАДОСТ
Кон концертот на победниците на пијано натпреварот Интерфест 2005-Битола, со Македонската филхармонија, диригент, Антон Нанут

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.10.2005

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
МУЗИЦИРАЊЕ ВО СОПСТВЕНА ЗВУЧНА ГАЛАКСИЈА
Кон концертот на Акилес Дел Вињ

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.10.2005

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
РОМАНТИЧНА ПРЕФИНЕТОСТ
КОНЦЕРТИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.01.2005

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДВЕ ЕНЕРГИИ: НА ЗРЕЛОСТ И НА САМОДОКАЖУВАЊЕ
За концертите на Славица Петровска Галиќ-сопран, Јасминка Чакар-пијано и за Ана Гацева-пијано и Бруно Филип-кларинет

Периодика: Вест Датум: 24.11.2003

Автор: Џефри Норис Категорија: критика
ГРУБОСТА И РОМАНТИЦИЗМОТ РАКА ПОД РАКА
По концертот на Симон Трпчевски во Вигмор хол

Периодика: Утрински весник Датум: 14.03.2002

Автор: Викторија Коларовска-Гмирја Категорија: критика
НАВРАЌАЊЕ КОН ДЕЛАТА НА ВЛАСТИМИР НИКОЛОВСКИ
Охридско лето 2001

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.08.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
ПОТЕНЦИЈАЛ ЗА КОЈ ДОПРВА ЌЕ СЕ СЛУША
КОНЦЕРТ НА МЛАДИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Дневник Датум: 06.07.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
НЕСИГУРНОСТ ВО ИНТЕРПРЕТАЦИЈАТА
КОНЦЕРТ НА ФИЛХАРМОНИЈАТСА СО ПИЈАНИСТОТ РАМЗИ ЈАСА

Периодика: Дневник Датум: 21.06.2001

Автор: Костадин Костадиновски Категорија: критика
НОВО ДЕЛО И ВРВНО МУЗИЦИРАЊЕ
кон концертот на македонската филхармонија

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.11.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
РАЗЛИЧНО ТРЕТИРАНИ КОНЦЕРТИ
кон концертот на патрик дер - пијано, „интерфест 2000“

Периодика: Нова Македонија Датум: 27.10.2000

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
ДОМИНАНТЕН УМЕТНИЧКИ ИЗРАЗ
кон концертот на нихан јапали - пијано, „интерфест 2000“

Периодика: Нова Македонија Датум: 06.10.2000

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
УМЕТНИЧКА ВИРТУОЗНОСТ НА ПИЈАНО
рецитал на надежда пожарицкаја пејсахова

Периодика: Дневник Датум: 17.01.2000