Автор: Владо Чучков Категорија: критика
АТРАКТИВЕН ЗАВРШЕТОК
за концертот на ке кинг лиу и јубилејниот концерт на васка биџова гајдова

Периодика: Вечер Датум: 18.10.1995

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
АТРАКТИВНО И ПРИЈАТНО
КОН ПРАЗНИЧНИОТ ГАЛА ОПЕРСКИ КОНЦЕРТ ВО МНТ ПОД ДИРИГЕНТСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 17.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРНО … ШАРЕНО … ВЕСЕЛО!
за „Веселата вдовица“ на операта на МНТ под диригентство на Ванчо Чавдарски

Периодика: Вечер Датум: 08.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕДОЗРЕАНО… НЕДООФОРМЕНО… КОНТРАВЕРЗНО
ЗА ПОСЛЕДНАТА ОБНОВА НА ОПЕРАТА КАРМЕН ОД ЖОРЖ БИЗЕ ВО МАКЕДОНСКИОТ НАРОДЕН ТЕАТАР

Периодика: Вечер Датум: 20.12.1990

Автор: Васка Наумова-Томовска Категорија: критика
СО ЗАМИСЛЕН СЈАЈ

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.07.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ДОПАДЛИВИ ИЗВЕДБИ
КОН ГАЛА ОПЕРКИОТ КОНЦЕРТ ПОД ДИРИГЕНСТВО НА ВАНЧО ЧАВДАРСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.05.1990

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ГАЛА СТАМПИДО
ЗА ГАЛА КОНЦЕРТОТ НА МАЈСКИ ОПЕРСКИ ВЕЧЕРИ

Периодика: Вечер Датум: 19.05.1990

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
АТРАКТИВНИ НУМЕРИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.05.1989

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЕРО… ПОВТОРНО ВО СКОПЈЕ

Периодика: Вечер Датум: 19.01.1988

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВРЕДНИ ИМПУЛСИ
КОН ПОСТАВУВАЊЕТО НА ОПЕРАТА ЕРО ОД ОНОЈ СВЕТ ВО МНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 12.01.1988

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
УРНЕБЕСНА ПРЕТСТАВА
ЗА КАРМЕН СО ГОСТИ ОД БОЉШИЈ ТЕАТАРОТ ОД МОСКВА

Периодика: Вечер Датум: 18.11.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
СВОЕВИДНА ПРЕТСТАВА

Периодика: Вечер Датум: 08.11.1985

Автор: Веселинка Бабамова Категорија: критика
ИМПРЕСИВНА КАРМЕН

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1984

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ПРИЈАТНО ОПЕРСКО ДОЖИВУВАЊЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.11.1977