Автор: Лилјана Мазова Категорија: интервју
УМЕТНИКОТ ЕДИНСТВЕН КРЕАТОР НА ПРОГРАМСКАТА ПОЛИТИКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 21.12.1973

Автор: Лилјана Мазова Категорија: интервју
ГЛИГОР СМОКВАРСКИ: СЕ ПОБОГАТ МУЗИЧКИ ЖИВОТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 11.11.1973

Автор: Лилјана Мазова Категорија: интервју
СВРТУВАЊЕ КОН ИЗВОРНИОТ ФОЛКЛОР

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.01.1973