Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
РАСКОШНИ ГЛАСОВНИ МОЖНОСТИ
За концертот на Весна Гиновска во Салонот 19,19

Периодика: Вест Датум: 19.02.2002

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ВРВЕН ГЛАС ШТО ЛЕСНО ГИ ОСВОЈУВА ОПЕРСКИТЕ ВИСОЧИНИ
ЗА КОНЦЕРТИТЕ НА ВЕСНА ГИНОВСКА И НА КАМЕРНИОТ ОРКЕСТАР

Периодика: Дневник Датум: 19.02.2002

Автор: Љ. Кочовски Категорија: критика
ИЗВЕДБИ ДО СОВРШЕНСТВО

Периодика: Вечер Датум: 09.08.1991

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
КРЕАТИВНА МУЗИКАЛНОСТ
КОН ВЕЧЕРТА НАРЕЧЕНА МУЗИКА ЗА КОНТРАБАС

Периодика: Нова Македонија Датум: 22.05.1991

Автор: Горјан Коруновски Категорија: критика
СО ЗВУЦИТЕ НА СОЛО ПЕСНАТА

Периодика: Нова Македонија Датум: 08.08.1986

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
БДЕНИЕ … ДО ТИВОК ЗДИВ!

Периодика: Вечер Датум: 07.08.1985

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСООДВЕТНА КОНЦЕПИРАНОСТ

Периодика: Вечер Датум: 27.09.1984

Автор: Димче Николески Категорија: критика
СТУДИОЗНА ИЗВЕДБА

Периодика: Нова Македонија Датум: 04.04.1984

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КРЕАТИВЕН ИСПОЛНУВАЧКИ ЗАФАТ

Периодика: Вечер Датум: 19.10.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ДВЕ ПРИВЛЕЧНИ МУЗИЧКИ СРЕДБИ
за рециталите на кларинетистот борис танасков и на виолинското дуо гаврислка - братоев

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.03.1981

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕСОМНЕН УСПЕХ
за концертот на кларинетистот борис танасков

Периодика: Вечер Датум: 10.03.1981

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
НЕЗАБОРАВЕН НАСТАП СО ОРГУЛИ НА ДОКУЗОВА

Периодика: Нова Македонија Датум: 29.11.1980

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НЕПОТПОЛНА РЕАЛИЗАЦИЈА

Периодика: Вечер Датум: 04.11.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ДВА РЕЦИТАЛА СО ДОМАШНИ УМЕТНИЦИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.08.1980