Автор: Драган Серафимовски Категорија: критика
СПЕКТАКУЛАРЕН КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ОПЕРА И БАЛЕТ
мајски оперски вечери - „лидија од македонија“

Периодика: Дневник Датум: 16.05.2005

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ОТВОРАЊЕ СО МАКЕДОНСКАТА ПРЕМИЕРА „ЛИДИЈА ОД МАКЕДОНИЈА“
почнува 33. издание на манифестацијата „Мајски оперски вечери“

Периодика: Утрински весник Датум: 09.05.2005