Автор: Димитрије Бужаровски Категорија: критика
МЕЃУ ОЧЕКУВАНОТО И ПРИКАЖАНОТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.05.1982

Автор: Јане Коџабашија Категорија: критика
ВО ДВЕ УБАВИ ИЗДАНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.05.1980

Автор: Милан Фирфов Категорија: критика
ГРСТ АПЛАУЗИ. КОН ПРЕТСТАВАТА „РИГОЛЕТО’ ВО КОЈА НАСТАПИЈА СОЛИСТИ ОД ИТАЛИЈА И ПОЛСКА

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.06.1978

Автор: Ана Липша-Тофовиќ Категорија: критика
ВИСТИНСКИ ОПЕРСКИ НАДЕЖИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.05.1976