Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ДИНАМИЧЕН ИЗРАЗ НА ХРВАТСКИТЕ МУЗИЧКИ ПРОФЕСИОНАЛЦИ
КОНЦЕРТ ЗА ЗАГРЕПСКИОТ ГУДАЧКИ КВАРТЕТ, ВЛАДИМИР КРПАН, ПИЈАНО

Периодика: Дневник Датум: 03.06.2002

Автор: Ангелина Димоска Категорија: критика
КОНЕЧНО-ДОБАР КОНЦЕРТ
за концертот на камерното дуо љубиша кировски и маја шутевска-кировска одржан во салонот 19.19

Периодика: Вечер Датум: 26.03.1999

Автор: Димче Николески Категорија: критика
УСПЕШНИ НАСТАПИ НА ДОМАШНИ ОРКЕСТРИ
кон концертите на македонскагта филхармонија (со моцартовиот реквием) и на камерниот оркестар на македонската радио телевизија (со солистот куфојанакис) на Охридско лето

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.07.1991

Автор: Сотир Голабовски Категорија: критика
ВИСОКО КУЛТИВИРАН ЗВУК

Периодика: Нова Македонија Датум: 23.01.1975