Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
МАЈСТОРИ ЗА МУЗИЧКА СВЕЧЕНОСТ
КОНЦЕРТ НА ДУОТО ПЕЈСАХОВИ ВО САЛОН 19.19

Периодика: Дневник Датум: 21.11.2001

Автор: Слаѓана Јовановиќ Категорија: критика
КАМЕРНАТА МУЗИКА НА 20 ВЕК НЕАТРАКТИВНА ЗА ПУБЛИКАТА
РЕЦИТАЛИ НА КОНЦЕРТ МАЈСТОРИТЕ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Дневник Датум: 01.10.2001

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
УБАВО ДОЖИВУВАЊЕ ЗА ПУБЛИКАТА
за концертот на леонид и надежда пејсахови

Периодика: Утрински весник Датум: 06.12.1999

Автор: Стојче Тошевски Категорија: критика
ВНАТРЕШЕН НАБОЈ
по настапот на леонид пејсахов на виолина и надежда пожарицкаја на пијано на „охридско лето“

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.07.1997

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЖЕСТОКА ПРЕДНОВОГОДИШНА ЛАВИНА

Периодика: Вечер Датум: 03.01.1996

Автор: Бојан Ортаков Категорија: критика
ВАРИЈАБИЛНОСТ НА ИЗРАЗОТ
кон концерот на камерниот оркестар на мрт и рециталот на францускиот пијанист ерик ле саж

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.08.1995

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НОЌТА БЕШЕ ТИВКА И ТОПЛА!
за концертот на македонската филхармонија, диригент дорон соломон од израел, солист леонид пејсаков, виолинист

Периодика: Вечер Датум: 16.03.1994

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ЗГУСНАТИ КАЖУВАЊА
за концертите на Македонската филхармонија, диригент В. Блинов, виолинистите: Л. Пејсахов и Ј. Колунџија

Периодика: Вечер Датум: 08.12.1993

Автор: Марко Коловски Категорија: критика
СУПЕРИОРНА ИНТЕРПРЕТАЦИЈА
КОНЦЕРТ НА МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА НА ОХРИДСКО ЛЕТО

Периодика: Нова Македонија Датум: 15.07.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДВА ВОЗБУДЛИВИ ВИОЛИНСКИ РЕЦИТАЛИ
за концертите на М. Јашвили и Л. Пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 01.03.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ПОД ПОЛНА ИСПОЛНУВАЧКА ПАРЕА
за новиот пласман на Македонската Филхармонија под диригентство на Вјачеслав Блинов

Периодика: Вечер Датум: 01.02.1993

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КУЛТИВИРАН АНСАМБЛ
за концертот на гудачкиот квартет на македонската филхармонија

Периодика: Вечер Датум: 14.07.1992

Автор: Викица Костоска Категорија: критика
ВИСОК ПРОФЕСИОНАЛЕН ДОСТРЕЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 01.07.1992

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
ДИРИГЕНТ СО ИДНИНА
за концертот на македонската филхармонија под диригентство на горјан коруновски, солист леонид пејсахов

Периодика: Вечер Датум: 15.04.1992