Автор: Михајло Грбевски Категорија: критика
ЛЕБ И СОЛ Е КОМПАТИБИЛЕН ВО НОВОТО ВРЕМЕ
ИНТЕРВЈУ

Периодика: Нова Македонија Датум: 10.12.2008

Автор: Јасминка Павловска Категорија: критика
„ЛЕБ И СОЛ“ Е АЛКА ВО СИНЏИРОТ НА МАКЕДОНСКАТА ЕГЗОТИКА
успеавме да ја продолжиме приказната на вистинскиот начин

Периодика: Утрински весник Датум: 06.12.2008

Автор: Валентина Тодоровска Категорија: критика
И ТАКА НАТАКА ВИРТУЕЛНО ПАТУВАЊЕ НА УМЕТНИЧКИОТ ИМПУЛС
Петнаесеттиот албум на „Леб и сол“

Периодика: Утрински весник Датум: 09.05.2008

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ФУРИОЗЕН НАСТАП НА „ЛЕБ И СОЛ“
вжештена атмосферата во Скопското сајмиште

Периодика: Утрински весник Датум: 11.12.2006

Автор: Михајло Грбевски Категорија: критика
НАСТАН ЗА ПАМЕТЕЊЕ
МАРАТОНСКИ КОНЦЕРТ НА „ЛЕБ И СОЛ“ ВО „МЕТРОПОЛИС АРЕНА“

Периодика: Време Датум: 11.12.2006

Автор: Ѓорге Стојанов Категорија: критика
НОВО ЧИТАЊЕ НА УНИКАТНАТА МУЗИЧКА ПРИКАЗНА
„ЛЕБ И СОЛ“ ПОВРАТНИЧКИ НА ХЕРАКЛЕЈА

Периодика: Време Датум: 08.07.2006

Автор: Ѕвездан Георгиевски Категорија: критика
ПРИКАЗНАТА СЕ УШТЕ ТРАЕ
„Леб и сол" беа симбол на едно време

Периодика: Утрински весник Датум: 22.04.2006

Автор: Катерина Шекеровска Категорија: критика
„ЛЕБ И СОЛ“ ПОВТОРНО СЕ ОБЕДИНИ
По десетгодишна пауза, во знак на 30-годишниот јубилеј

Периодика: Утрински весник Датум: 21.04.2006

Автор: Љупчо Јолевски Категорија: критика
ВИНОЖИТО НАД МАТНАТА ВОДА
АНАСТАСИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 09.12.1995

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
ПРЕПОЗНАТЛИВОСТА КАКО АДУТ
бодан без „леб и сол“ - бескраен поглед

Периодика: Нова Македонија Датум: 05.08.1995

Автор: Искра Гешоска Категорија: критика
ПРОДОЛЖЕНО ИСТРАЖУВАЊЕ
КИРИЛ ЏАЈКОВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 03.06.1995

Автор: А. Митевски Категорија: критика
ОД ХАРД РОК ДО АЛТЕРНАТИВА
поп-рок фест 94

Периодика: Вечер Датум: 10.02.1994

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
ПОИНАКОВ И ВИСТИНСКИ
КОКАН ДИМУШЕВСКИ

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.09.1993

Автор: Оливер Белопета Категорија: критика
НА НИВО НА ПАРАДОКС
ЛЕБ И СОЛ: ПО НАЈГОЛЕМИОТ РОК КОНЦЕРТ ОДРЖАН ВО СКОПЈЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 19.02.1992