Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
МАКЕДОНСКИ РАМПАЛ

Периодика: Нова Македонија Датум: 24.11.1983

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
ПРАЗНИЧЕН АМБИЕНТ

Периодика: Нова Македонија Датум: 20.02.1983

Автор: Љубомир Бранѓолица Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА КОГАН И ПАЛФИ

Периодика: Вечер Датум: 12.08.1969

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
МОШНЕ СЕРИОЗНО ИСПОЛНУВАЧКО НИВО

Периодика: Нова Македонија Датум: 31.07.1969

Автор: Ѓоко Георгиев Категорија: критика
СТИЛСКО И КВАЛИТАТИВНО ШАРЕНИЛО

Периодика: Нова Македонија Датум: 07.08.1966

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА ЕЛЕФТЕРИО ПАПАСТАВРО

Периодика: Нова Македонија Датум: 25.08.1964

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОНЦЕРТ НА АНА ЛИПША ТОФОВИЌ

Периодика: Нова Македонија Датум: 16.08.1964

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
КОЛЕКТИВЕН УМЕТНИЧКИ ОБРЕД

Периодика: Нова Македонија Датум: 14.09.1961

Автор: Владо Чучков Категорија: критика
НАСТАП НА НАЈМЛАДИТЕ

Периодика: Нова Македонија Датум: 26.06.1961

Автор: Р. Куз. Категорија: критика
ЕДНА ВЕЧЕР СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА

Периодика: Нова Македонија Датум: 18.04.1960