Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ОДЛИЧНА ИЗВЕДБА НА „КАРМЕН“
Одлична изведба на „Кармен“

Периодика: Вест Датум: 07.06.2010

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
НЕЗАБОРАВНА „ТУРАНДОТ“
Владимир Галузин завчера блесна на сцената на МОБ

Периодика: Утрински весник Датум: 26.05.2008

Автор: Ратка Димитрова Категорија: критика
„ЛИЛЈАК“ ПОЛН СО ЖИВОТ
Опера Кон отворањето на Мајските оперски вечери

Периодика: Утрински весник Датум: 13.05.2004

Автор: Елени Новаковска Категорија: критика
ПРОФЕСИОНАЛНОИ ОТПЕАН „ЛИЛЈАК“
За оперетата на Јохан Штраус-помладиот во реализација на Операта на МНТ

Периодика: Вест Датум: 12.05.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВО ДУХОТ НА ЗАБАВНИОТ МУЗИЧКИ ЖАНР
со оперетата "Лилјакот" свечено се отворија Мајските оперски вечери

Периодика: Утрински весник Датум: 11.05.2004

Автор: Тина Иванова Категорија: критика
ВПЕЧАТЛИВА СИМБИОЗА НА МУЗИКА И ДРАМА
Освежување на македонскиот оперски репертоар СО "КАРМЕН"

Периодика: Утрински весник Датум: 27.12.2002

Автор: Роза Нолчева Категорија: критика
БЕЗ ПЕЈАЧКИ БЛЕСОК
Кон операта „Кармен“ од Жорж Бизе, режија Кузман Попов од Бугарија, диригент Саша Николовски - Ѓумар, проект на МНТ

Периодика: Вест Датум: 25.12.2002